ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Μπορείτε να μου πείτε που βρίσκεται η παραγγελία μου;
Μπορείτε να δείτε που βρίσκεται το δέμα σας μέσω του αριθμού της αποστολής σας (τον οποίο σας έχουμε στείλει σε e-mail) στην ιστοσελίδας της ΕΛΤΑ Courier. Εάν δε γνωρίζετε τον αριθμό της αποστολής σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα σας τον στείλουμε ξανά.

Γιατί δεν έχω παραλάβει ακόμη το δέμα στη διεύθυνσή μου;
Είναι δυνατόν ο κούριερ να έκανε προσπάθεια διανομής του δέματός σας αλλά να μη σας βρήκε στη διεύθυνση και να μην κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί σας τηλεφωνικά. Μην ανησυχείτε. Με τον αριθμό της αποστολής σας μπορείτε να ελέγξετε στην ιστοσελίδα της ΕΛΤΑ Courier www.elta-courier.gr που βρίσκεται το δέμα σας και μπορείτε να περιμένετε ο κούριερ να προσπαθήσει να επικοινωνήσει ξανά μαζί σας.

Πόσο στοιχίζουν τα μεταφορικά έξοδα;
Διαβάστε αναλυτικά για το κόστος των μεταφορικών στη σελίδα Τρόποι Αποστολής.

Κάνετε παράδοση στη δική μου περιοχή;
Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την ταχύτερη παράδοση, στο My Kid συνεργαζόμαστε με την ΕΛΤΑ Courier, η οποία παραδίδει τα προϊόντα του καταστήματος στους πελάτες μας σε όλη την Ελλάδα.

Πότε θα στείλετε την παραγγελία μου;
Οι παραγγελίες που γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι τις 13:00 αποστέλλονται την ίδια μέρα. Όσες παραγγελίες γίνονται μετά τις 13:00, Σαββατοκύριακα ή αργίες, αποστέλλονται την αμέσως επόμενη μέρα.
Ενδέχεται να γίνει τηλεφωνική επιβεβαίωση της παραγγελίας σας και στην περίπτωση που δεν σας βρούμε, η παραγγελία σας θα καθυστερήσει ή θα ακυρωθεί.

Στέλνετε τα προϊόντα που έχω παραγγείλει σε συσκευασία δώρου;
Παρόλο που δεν στέλνουμε τα προϊόντα με χαρτί περιτυλίγματος δώρου, τα συσκευάζουμε σε διάφανη ζελατίνα ώστε να μπορείτε να τα δείτε πριν παραδώσετε το δώρο, επίσης παρέχουμε και σακουλίτσα. Ο λόγος που δεν στέλνουμε τα προϊόντα με χαρτί περιτυλίγματος δώρου, είναι γιατί κατά τη μεταφορά υπάρχει πιθανότητα να σκιστεί το χαρτί περιτυλίγματος δώρου.

Από που στέλνετε τα δέματα;
Τα δέματα στέλνονται από την Καστοριά.

Μπορώ να έρθω να παραλάβω το δέμα μου προσωπικά;
Φυσικά και μπορείτε να έρθετε στην έδρα μας στην Εθνικής Αντίστασης & Παπαμαντζάρη στην Καστοριά.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ

Εάν το προϊόν δεν μου κάνει μπορώ να το αλλάξω ή να το επιστρέψω;
Ναι, φυσικά. Εντός 14 ημέρες από την ημέρα παραλαβής του δέματός σας πρέπει να μας ενημερώσετε για την αλλαγή ή την επιστροφή. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε στη σελίδα Επιστροφές & Αλλαγές.

Ποια είναι η διαδικασία επιστροφής/ αλλαγής;
Για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία επιστροφής ή αλλαγής, παρακαλούμε να τηρείτε όλα τα αναλυτικά βήματα, όπως ακριβώς περιγράφονται στη σελίδα Επιστροφές & Αλλαγές.

Γιατί πρέπει να πληρώσω τα μεταφορικά έξοδα επιστροφής/ αλλαγής;
Βάζουμε τα δυνατά μας να περιγράφουμε τα χαρακτηριστικά και τις διαστάσεις των προϊόντων μας, όπως και να σας δείχνουμε επαγγελματικές φωτογραφίες. Πάντα υπάρχει η δυνατότητα κάτι να μη σας αρέσει ή να μη σας κάνει και να θέλετε να το επιστρέψετε ή αλλάξετε. Σύμφωνα με τους όρους του My Kid, ο πελάτης πληρώνει τα μεταφορικά έξοδα σε περίπτωση επιστροφής ή αλλαγής. Τα μεταφορικά είναι δωρεάν μόνο σε περίπτωση δικού μας λάθους ή ελαττωματικού προϊόντος.

Έχετε παραλάβει το δέμα προς αλλαγή ή επιστροφή;
Επικοινωνήστε μαζί μας δίνοντας μας τον αριθμό της παραγγελίας σας για να σας δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Εάν έχουμε παραλάβει το δέμα σας αμέσως θα σας ενημερώσουμε πότε θα σταλεί η αλλαγή ή πότε θα σας επιστρέψουμε τα χρήματα.


ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ/ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τα προϊόντα σας είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα; Τα προϊόντα μας συνοδεύονται από τα κατάλληλα πιστοποιητικά OEKO-TEX. έχουν ελεγχθεί για βλαβερές ουσίες και αζωχρώματα, καθώς επίσης είναι υποαλλεργικά και κατάλληλα για την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού σας.

Ποια είναι η προέλευση του προϊόντος; Κάποια από τα προϊόντα μας κατασκευάζονται στην Ελλάδα, στην Πολωνία, στην Τουρκία, ενώ άλλα στην Ισπανία. Σε όλα τα προϊόντα που βρίσκονται στο στο site μας, κάνουμε παραλαβές μόνο από επιλεγμένους προμηθευτές τους οποίους γνωρίζουμε προσωπικά.

Οι φωτογραφίες και η περιγραφή αντιστοιχούν στην πραγματικότητα;
Οι φωτογραφίες στο My Kid έχουν γίνει από την ομάδα μας και επαγγελματία φωτογράφο. Δεν χρησιμοποιούμε φωτογραφίες που δεν είναι δικές μας. Θα παραλάβετε αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία.


ΜΕΓΕΘΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ποιο μέγεθος ρούχων μου αντιστοιχεί για να παραγγείλω;
Κάθε προϊόν έχει οδηγό μεγεθών. Εάν ο οδηγός δε σας διευκολύνει ή διστάζετε ακόμη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, γνωρίζοντας προηγούμενος το ύψος του μωρού σας.

Μπορείτε να μετρήσετε κάποιο προϊόν προσωπικά για εμένα;
Ναι, μπορούμε. Επικοινωνήστε μαζί μας και θα το κάνουμε με ευχαρίστηση.

Έχετε συγκεκριμένο μέγεθος ρούχο/ υποδήματος στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα;
Μπορείτε εύκολα να φιλτράρετε κάποια κατηγορία σύμφωνα με το «μέγεθος» και θα σας εμφανιστούν μόνο προϊόντα στο μέγεθος ή τα μεγέθη που επιθυμείτε (μπορείτε να φιλτράρετε πάνω από ένα μεγέθη).


ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Γιατί δεν απαντάτε όταν σας καλώ;
Είναι δυνατόν να μας καλέσατε σε ώρες που δε λειτουργούμε ή να συνομιλούσαμε με άλλον πελάτη μας. Θα σας καλέσουμε αμέσως μόλις κάποιος συνάδελφός μας δει την κλήση σας. Αν παρ’ όλα αυτά δε λάβετε τηλεφώνημα από εμάς, σας παρακαλούμε να μας καλέσετε ξανά εντός του ωραρίου εργασίας μας ή να μας στείλετε email στο infomykid.gr.

Ποιο είναι το ωράριο εργασίας σας; Πότε θα με καλέσετε;
Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 10:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. Στα e-mail και μηνύματα στο messenger απαντάμε το συντομότερο δυνατό, όμως όχι αργότερα από τις 12:00 π.μ. την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Τι εθνικότητας είναι το κατάστημά σας;
Είμαστε ελληνική εταιρία με δικά μας εμπορεύματα τα οποία αποστέλλουμε αμέσως μόλις κάνετε την παραγγελία σας. Δε θα περιμένετε εβδομάδες μέχρι να παραλάβετε το δέμα σας.


ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ;

Βρήκα ρουχαλάκι που μου αρέσει, πώς να το παραγγείλω;
Μπορείτε να παραγγείλετε ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα μας. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με email ή τηλεφωνικά κατά το ωράριο εργασίας μας και μπορούμε να δημιουργήσουμε παραγγελία αντί για εσάς.

Δεν μπορώ να ολοκληρώσω την παραγγελία μου. Γιατί και τι να κάνω;
Καλέστε μας για να σας βοηθήσουμε να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας. Είναι δυνατόν να κάνουμε και εμείς την παραγγελία αντί για εσάς.

Πού βρίσκεται το κατάστημά σας; Έχετε κάποιο φυσικό κατάστημα;
Το My Kid είναι φυσικό κατάστημα με έδρα την Καστοριά, Εθνικής Αντίστασης & Παπαμαντζάρη.

Μπορώ να κάνω τηλεφωνική παραγγελία;
Ναι, καλέστε μας εντός του ωραρίου εργασίας μας και θα πραγματοποιήσουμε την παραγγελία αντί για εσάς.

Μπορώ να παραγγείλω μέσω Facebook Messenger;
Ναι. Στείλτε μας μήνυμα και θα πραγματοποιήσουμε την παραγγελία αντί για εσάς.


ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ

Μπορώ να πληρώσω με αντικαταβολή;
Ναι, απλώς πρέπει να επιλέξετε αυτόν τον τρόπο πληρωμής κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.

Μπορώ να πληρώσω ηλεκτρονικά με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα;
Ναι, απλώς πρέπει να επιλέξετε αυτόν τον τρόπο πληρωμής κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.

Μπορείτε να μου στείλετε τιμολόγιο;
Το κατάστημα είναι λιανικού εμπορίου και δεν έχει αυτή την δυνατότητα.